Menu

and& festival

Hoe verbeelden we de kracht van kruisbestuiving?

Jaar 
2018
2017
Klant 
Leuven Mindgate
Deliverables 
concept & story
online campagne
video recaps
aftermovie

Leuven MindGate droomt van een gloednieuw crossover stadsfestival. Een wat zeg je? Een ambitieuze, interdisciplinaire conferentie op het zinderende spanningsveld tussen health, high-tech en creativity. Shaved Monkey staat mee aan het nulpunt. Hoe definiëren we een gloednieuw concept? Hoe zorgen we dat het festival tot leven komt in de stad?

De audiovisuele look & feel wordt een wezenlijk onderdeel van de markante identiteit van and& festival. Botsende werelden en de symbiose van ideeën krijgen beeld en klank. Mensen ruiken kleuren en proeven muziek. Ze ontdekken het belang van cross-over en voelen de betekenis van interdisciplinaire collaboratie. Lokaal vibreert het, internationaal resoneert het.

1+1=3

Zilveren wimpels knarsen in de zon, straten trillen van inspiratie en de stad bruist van opwinding. Overal krioelt het van de denkers, visionairen, studenten, designers, kunstenaars, architecten, ingenieurs en politici.

Op de pleinen zindert het van ideeën. Wat als een dokter gaat samenwerken met een fashion designer? Waarom hebben we blockchain nodig bij stadsplanning? Hoe kan technologie een veilig klimaat scheppen om te praten over mentale gezondheid? Wat leren robotten ons over wat het betekent mens te zijn? Innovatie en disruptie beginnen daar waar verschillende disciplines elkaar raken. Het geheel is meer dan de som van de delen.

Vruchtbare co-creatie

Pieter Goiris is aangesteld als curator van het festival. Onkruid, bekend van het hippe Horst Arts & Music, doet de organisatie. Shaved Monkey is audiovisuele partner en vormgever voor, tijdens en na het festival. Vertrekkend vanuit het artwork van Uncompressed krijgt and& festival een geheel eigen karakter, een herkenbare persoonlijkheid. Wieni en Lotte Martens werkten mee aan de uitwerking.

Lovende pers en dolenthousiaste bezoekers zijn het roerend eens: het festival is een denderend succes. Het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen Leuven MindGate en Shaved Monkey. Zet je alvast schrap voor de editie van 2020.

Jaar 
2018
2017
Klant 
Leuven Mindgate
Deliverables 
concept & story
online campagne
video recaps
aftermovie
In co-creatie met 
Uncompressed
Onkruid
Lotte Martens
Birger Platteeuw
Kris Kuppens
ZMo production
Gillian Gurny
Willem Jones
Benjamin Djahabani
Joris Vanderplaetsen

Welk verhaal wil
jij vertellen?

Let's talk
Website made by MINSKY

Laat hier je mailadres achter

We beloven dat we er goed zorg voor zullen dragen. Je krijgt onze laatste stories opgestuurd, een thought starter zo nu en dan en misschien zit er af en toe wel een uitnodiging tussen voor een