Menu

Samen voor meer samen

Hoe kan je sociale conflicten overwinnen?

Jaar 
2017
Klant 
EcoWerf
Deliverables 
Concept & script
Nieuwjaarsshow
Eventvideo’s
Aftermovie

300 mensen. 300 meningen. Toch moeten en willen de werknemers van EcoWerf samen verder. Respect moet je voelen. Verbondenheid beleven. Met dank aan een Nieuwjaarsshow.

Onderhuidse spanningen, kleine pesterijen, twee stakingen, gemor en gezucht: afvalophaler - en verwerker EcoWerf is een snel groeiend en bloeiend bedrijf dat kampt met de daarmee gepaard gaande pijnen.

Ecowerf Nieuwjaar's Show met Slongs Dievanongs

Verbondenheid is de weg naar respect.

Hun eigen uitdagingen goed kennende, ging het bedrijf aan de slag met een normen -en waardenproject. Een jaar lang werd iedereen uitgenodigd om mee te denken. Aan ons werd gevraagd om het project te laten landen tijdens de jaarlijkse, traditionele Nieuwjaarsreceptie

Het idee van een ‘andere’ show groeit. Niet zomaar een receptie, wel een moment van uitbundigheid, gedeelde emotie. Een moment van verbondenheid en ontspanning. Een moment waarin respect voor ieders werk, van directeur tot vuilnisophaler, getoond en gedeeld kan worden.

Als ik voel dat mensen respect voor mij hebben dan voel ik me erbij horen en dat is een heel fijn gevoel
Ecowerf medewerker

Wij geloven dat je een probleem pas kan oplossen, als je precies weet over welk probleem het gaat. Wij engageerden ons om mee achter de ophaalwagens te lopen; om directievergaderingen te volgen en elke dienst van EcoWerf te leren kennen.

We besloten samen met psychologe en eindredactrice Kris Kuppens om diepte-interviews af te nemen, on tape. Vijftien uur aan open, eerlijke, soms harde gesprekken volgden.

Daaruit werden vier filmpjes gepuurd over respect, openheid, trotsheid en positiviteit (of het gebrek eraan).  Zij vormden de basis van de heuse Nieuwjaarsshow.

De Nieuwjaarsshow werd met humor en veel empathie gepresenteerd door Slongs Dievanongs, een gekende Belgische hiphopster. Zij maakte ook een song voor EcoWerf en draaide door het personeel gekozen muziek. Deze song is een blijvende herinnering, een herinnering die verbindt

421000 klanten moet je verdienen, en dat doen jullie, elk op jullie manier, elk met jullie specifieke opdracht. Jullie zijn helden van het milieu!
Slongs Dievanongs
Slongs Dievanongs bij Ecowerf
Jaar 
2017
Klant 
EcoWerf
Deliverables 
Concept & script
Nieuwjaarsshow
Eventvideo’s
Aftermovie
In co-creatie met 
Slongs Dievanongs
Kris Kuppens

Welk verhaal wil
jij vertellen?

Let's talk
Website made by MINSKY

Laat hier je mailadres achter

We beloven dat we er goed zorg voor zullen dragen. Je krijgt onze laatste stories opgestuurd, een thought starter zo nu en dan en misschien zit er af en toe wel een uitnodiging tussen voor een