Menu

Bolt, energieplatform tegen de stroom in

Hoe lanceer je een nieuwe disruptieve energieleverancier?

Jaar 
2019
Klant 
Bolt
Deliverables 
Communicatiestrategie
Baseline
Fotografie & video
Posters & flyers
Online banners
Merchandising

Bolt is het allereerste energieplatform in België dat het op grote schaal mogelijk én supersimpel maakt om rechtstreeks stroom te kopen bij lokale, groene energie-opwekkers. Maar hoe lanceer je zo'n nieuw, disruptief en écht duurzaam platform in een markt vol grote energieleveranciers die het consumentenvertrouwen niet bepaald voor zich gewonnen hebben? 

De stroom uit ons stopcontact is zo’n evident product dat we ons zelden vragen stellen bij de echte herkomst ervan. Geen probleem voor de traditionele energieleveranciers, want zij kunnen met buitenlandse certificaten hun grijze energie als groene blijven verkopen. Ons land echter wordt van die groengewassen stroom uiteraard allesbehalve groener.

Bolt is de nieuwe lefgozer op de markt die dat wil veranderen. Als eerste in België koppelt Bolt energieverbruikers direct aan lokale, duurzame energie-opwekkers. Via het online Bolt-platform kies je zelf wie jouw stroom produceert: een boerenkoppel met een biogasinstallatie uit Lievegem, een energiecoöperatie met zonnepanelen uit Zandhoven, of een van hun andere opwekkers. 

Energie van echte mensen.

Shaved Monkey ging met Bolt op zoek naar de juiste onderscheidende klemtonen in hun strategie en storytelling. Om het unieke en meest engagerende verhaal van Bolt verteld te krijgen, kwamen we al snel terecht bij de energie-opwekkers zelf. Door de échte mensen aan de andere kant van jouw stopcontact op de voorgrond te plaatsen, werd abstracte energie weer een tastbaar en transparant product. En dat het om groene stroom gaat, is maar logisch: je kan de duurzame bronnen gewoon zien.

Bolt is Bold.

Die nieuwe, persoonlijke aanpak trokken we door naar video’s, flyers, brochures, online banners en het andere communicatiemateriaal dat we voor Bolt ontwikkelden. We overgoten alles met een tegendraadse saus, want als disruptief merk moet Bolt vooral anders zijn dan de traditionele energieleveranciers. Bolt is de toekomst van de energiemarkt: absoluut niet braaf, maar net keihard tegen de stroom in. 

Jaar 
2019
Klant 
Bolt
Deliverables 
Communicatiestrategie
Baseline
Fotografie & video
Posters & flyers
Online banners
Merchandising
In co-creatie met 

Welk verhaal wil
jij vertellen?

Let's talk
Website made by MINSKY

Laat hier je mailadres achter

We beloven dat we er goed zorg voor zullen dragen. Je krijgt onze laatste stories opgestuurd, een thought starter zo nu en dan en misschien zit er af en toe wel een uitnodiging tussen voor een