Menu

Leuven Switcht!

Hoe verleiden we de Leuvenaars om te schakelen naar groene stroom?

Jaar 
2017
Klant 
Leuven 2030
Deliverables 
Animatie video
Gif's
Posters
Artikels

Hoe zie je de bomen door het bos van de vele groene stroom-contracten? En is groene stroom niet altijd duurder?

Om een antwoord te bieden op deze vragen ontwikkelt Leuven 2030 in samenwerking met Pricewise een energietool. Die zoekt op basis van je energieverbruik de beste en goedkoopste oplossing. Samen met Shaved Monkey start de stad een campagne die de tool bekend maakt bij de Leuvenaars.

Wanneer maak jij de switch?

Op vraag van Shaved Monkey zetten twaalf ambassadeurs mee hun schouders onder het project. Onder andere Jan Hautekiet, Imke Courtois en Louis Tobback delen hun overstap naar groene energie. Stuk voor stuk bekende Leuvenaars met een passie voor hun stad en een gedeelde overtuiging dat groene energie de toekomst is. Samen geven deze ambassadeurs een krachtig signaal: wij maken de switch! En jij?

Voor elke ambassadeur is er een korte video om te delen op Facebook. Iedereen die z’n overstap deelt op sociale media maakt kans op prijzen. Elke overstapper wordt dan een nieuwe ambassadeur. Zo creëert de campagne uitdijende golven op sociale media. Dankzij deze sociale media-strategie met een focus op digitale marketing bereikt de campagne heel veel mensen. Maar Leuven Switcht doet het ook old-skool: elke Leuvenaar kreeg een papieren brief in de bus.

De campagne is een succes. Al meer dan 727 Leuvenaars maken de switch, en dat aantal stijgt nog steeds. Gemiddeld sparen ze €168 uit op hun energierekening. Alles samen is er al zo’n 275 ton CO2 uitgespaard. De energietool wordt veel bezocht en gebruikt. Zo zet Leuven rasse schreden richting een klimaatneutrale stad tegen 2030.


En jij? Wanneer maak jij de switch? Check zeker de tool op www.leuven2030.be/Leuvenswitcht.

Jaar 
2017
Klant 
Leuven 2030
Deliverables 
Content & communicatiestrategie
Animatievideo
Gif's
Poster
Artikels
In co-creatie met 
Uncompressed

Welk verhaal wil
jij vertellen?

Let's talk
Website made by MINSKY

Laat hier je mailadres achter

We beloven dat we er goed zorg voor zullen dragen. Je krijgt onze laatste stories opgestuurd, een thought starter zo nu en dan en misschien zit er af en toe wel een uitnodiging tussen voor een